PSZ (2-4 jaar)

Wat bieden wij aan:

De peuterspeelzaal is vijf ochtenden per week (ma-vrij) van 9:00 – 13:00 uur aanwezig.  De peuterspeelzaal is bedoeld voor kinderen van twee tot vier jaar.

Op de peuterspeelzaal werken wij met de kinderen naar zelfstandigheid toe. Spelend leren staat bij ons voorop. Door middel van leuke activiteiten worden de verschillende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd. Te denken valt aan knutselen voor de fijne motoriek en beweegoefeningen voor de grove motoriek. Bij de peuterspeelzaal wordt er themagericht gewerkt aan de hand van Uk en Puk. De kinderen gaan bij droog weer elke dag even buitenspelen in onze gezellige ingerichte buitenspeelplaats. De peuterspeelzaal wordt afgesloten met het gezamenlijk eten van een verse warme maaltijd. Zien eten doet eten en kinderen vinden dit vaak erg gezellig.  In ons huiselijke en vertrouwde omgeving proberen wij de kinderen klaar te stomen voor de volgende stap, de Basisschool.

Dagritme:

09:00 – 09:30 De kinderen gaan aan tafel en worden begroet met goedemorgen liedjes en educatieve liedjes, daarna wordt er fruit gegeten en gedronken. Vervolgens gaan de kinderen naar het toilet of worden verschoond.
09:30 – 10:00 De kinderen krijgen activiteiten aangeboden om de verschillende ontwikkelgebieden te stimuleren, te denken valt aan cognitie en fijne motoriek.
10:00 – 11:00 De kinderen gaan naar buiten. Bij slecht weer blijven de kinderen binnen en wordt er binnen een activiteit aangeboden om de grove motoriek te stimuleren.
11:00 – 11:30 Uk en Puk activiteit in een kring.
11:30 – 12:00 Gezamenlijk opruimen, handen wassen en aan tafel. Warme maaltijd nuttigen en water drinken.

Na de warme maaltijd poetsen de kinderen, vanaf 2 jaar, onder begeleiding hun tanden.

12:00 – 13:00 Peuters krijgen tafelactiviteiten aangeboden.