Maaltijden

Een gezonde start en verse maaltijden

Recent hebben al onze medewerkers de scholing ‘’een gezonde start’’ gevolgd en deze met succes afgerond. Wij zijn ons hierdoor extra bewust van een gezonde leefstijl en dit willen wij graag als voorbeeld meegeven aan onze kinderen en hun ouders. Jong geleerd is namelijk oud gedaan!

Voeding is een belangrijk deel van de zorg voor ‘onze’ kinderen. Door middel van gezonde voeding kan je heel veel gezondheidsrisico’s voor zijn. Daarom hebben wij ons voedingsbeleid goed onder de loep genomen en enkele aanpassingen gemaakt. Hierbij hebben wij adviezen en hulpmiddelen van het Voedingscentrum gebruikt.
Tevens wordt er elke dag een verse maaltijd bereid.

IMG_3415

Met betrekking tot voeding willen wij laten weten dat wij:

  • Ons houden aan vaste eetmomenten, waarbij we rustig aan tafel eten. Onze medewerkers begeleiden de kinderen bij de maaltijd en hebben een voorbeeldfunctie.
  • Voor baby’s een eigen voedingsschema gebruiken, dat wij met jullie afstemmen.
  • De hoeveelheid zout, suiker en verzadigd vet die kinderen binnenkrijgen beperken.
  • Geen smeerleverworst, geen gewone kaas en smeerkaas voor op het brood aanbieden. Smeerleverworst bevat veel vitamine A en (smeer)kaas vaak veel zout. Voor allebei geldt dat het in grote hoeveelheid niet goed is voor kinderen. Als ze het thuis én bij ons krijgen, zou dat te veel worden. In plaats daarvan geven wij minder vette en minder zoute broodbelegsoorten, zoals zuivelspread, 100 % pindakaas, appelstroop etc.
  • Alleen producten uit de Schijf van Vijf op het menu hebben, behalve voor op brood. Daarvoor bieden wij een paar producten buiten de Schijf van Vijf aan (zogenoemde dagkeuzes), zoals appelstroop.
  • Geen diksap en aanmaaklimonade geven. Deze drankjes bevatten erg veel suiker en dus calorieën. Dat kan leiden tot overgewicht en tandbederf. Wij geven de kinderen water en (lauwe) lichte groene thee zonder suiker.
  • Minder vlees aanbieden. Wij vervangen dit bijvoorbeeld door ei en/of andere vleesvervangers.
  • Bepalen wat en wanneer de kinderen eten, maar dat de kinderen zelf bepalen hoeveel zij eten.
  • Elke dag naar buiten gaan met de kinderen en hiernaast ook voldoende beweegmogelijkheden aanbieden.

Wij zijn trots op onze aanpak. Hiermee borgen wij een gezonde leefstijl voor jullie kind(eren)!

Uk en Puk

Wij werken aan de hand van de methode ‘’Uk en Puk’’. Uk & Puk stimuleert de brede ontwikkeling van 0- tot 4-jarigen door actief spel.

puk

Verse warme maaltijd

Bij Hello Kiddies wordt er elke dag een verse warme maaltijd bereid, die tevens voldoet aan de schijf van vijf.

[/vc_row]

Een gezonde start!

Wij besteden extra aandacht aan gezonde voeding en voldoende beweging. Al onze medewerkers hebben de scholing ‘’Een gezonde start!’’ gevolgd.

Vaste leidsters en huiselijke sfeer

Hello Kiddies bestaat uit een vast en hecht team van pedagogisch medewerkers die de kinderen met een warm hart ontvangen.